Loving Vincent

Armand Roulin | vangoghpostzegels.nl

LOVING VINCENT is een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh: de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld. De Postzegelcollectie ‘De Meesterwerken van Van Gogh is eveneens uniek en indrukwekkend. Zowel de film als de postzegels ‘spatten’ als het ware van het scherm en trakteren de liefhebbers op prachtige beelden van de hand van meester.

Net wanneer Vincent succesvol begint te worden, pleegt hij zelfmoord. Was het vanwege zijn geestelijke gezondheid of problemen met zijn broer? Was het een wanhoopsdaad om meer erkenning te krijgen voor zijn werk? Of was het helemaal geen zelfmoord?

Armand Roulin, de zoon van Van Goghs postbode, gaat naar Auvers om daar het mysterie rond Vincents dood te ontrafelen. In de Postzegelcollectie ‘De Meesterwerken van Van Gogh’ is de postzegel en het Mozaiëkpostzegelvel van Armand Roulin opgenomen.

Armand Roulin

bron: De officiële Postzegelcollectie ‘De Meesterwerken van Van Gogh’

De verschillende mensen (allemaal geschilderd door Van Gogh) die hij tijdens zijn reis ontmoet, hebben elk hun eigen verhaal. Het blijkt moeilijk de waarheid over de getroebleerde Vincent te achterhalen. Gaandeweg schildert de film een fascinerend portret van Van Gogh die tijdens zijn leven amper erkenning vond.

In 65.000 frames, met de hand geschilderd door meer dan 125 kunstenaars die dezelfde techniek als Van Gogh hanteerden, brengt de film Van Goghs meest inspirerende schilderijen tot leven. LOVING VINCENT won al meerdere internationale prijzen waaronder de publieksprijs op het Annecy Internationaal Animatie Filmfestival. Met Helen McCrory (THE QUEEN) en Saoirse Ronan (BROOKLYN).